Cdo gjethe e duhanit tonë, ka shije të veçantë

Mc Croft Tobacco vazhdon të mbetet kultivuesi numër një i duhanit në vendin tonë. Lexo më shumë

Cdo gjethe e duhanit tonë, ka shije të veçantë

Mc Croft Tobacco vazhdon të mbetet kultivuesi numër një i duhanit në vendin
Lexo më shumë

QYSH PREJ 1975

McCroft Tobacco Kosova

Industria e duhanit në Gjilan, fillet e pare i ka qysh para 50 viteve, kur edhe ndertohet fabrika per
procesimin e duhanit, dhe për prodhimin e fletëve të duhanit në pako komerciale.

HISTORIA

Historia Jonë

Industria e duhanit është formuar në vitet e 50-ta, me ndërtimin e fabrikës për procesim të duhanit, dhe për prodhim të fletëve të duhanit në pako komerciale. Deri në këtë periudhë kohore kultivimi i duhanit në Anamoravë dhe përgjithësisht në territorin e Kosovës ishte zhvilluar në formën e prodhimit manufaktural.

Me ndërtimin e Fabrikës dhe fillimin e punëve në finalizimin e prodhimit të cigareve, industria e procesit të përpunimit të duhanit si lëndë e parë merr tjetër dimension. Kultivimi dhe përpunimi i duhanit tani kalon mijëra tona në vit.

Në kohëra të ndryshme gjatë prodhimit, Industria e Duhanit në Gjilan ka patur deri në 800 punëtorë dhe ka angazhuar mbi 10,000 fermerë në mbjellje të duhanit më të cilët ka patur kontrata afatgjata, falë së cilës janë krijuar deri në 50,000 vende pune sezonale, duke lënë gjurmë të rëndësishme në ekonominë e regjioneve të caktuara të vendit.

Kjo traditë e zhvilluar me dekada kulminon në vitët 1980 kur hyn në marredhënie kontraktuale me Rothmans-South Africa, për prodhimin e brendit të mirënjohur Dunhill.

Në fillim Dunhill ishte prodhuar nga fletët e duhanit të importuar dhe shpejtë ishte zëvendësuar me fleta duhani lokale nga Anamorava dhe Rrafshi i Dukagjinit.

Për shumë vite brendet në vijim janë prodhuar për tregun lokal dhe ndërkombëtarë si: Bozhur, Holiday dhe Dunhill.

McCroft Tobacco Sot

Premium Tobacco Group është kompani e cila e ka privatizuar në vitin 2012 Fabrikën e Duhanit në Gjilan.

Pasi që privatizimi u krye me sukses, me blerjen 100% të akcioneve nga McCroft Tobacco Kosovo L.L.C., nën administrimin e PWC – Londër, si dhe me marrëveshjen e nënshkruar me AKP-në, Premium Tobacco Group fillon procesin e aktivizimit të të gjitha reparteve, me qëllim të rifunksionalizimit të kapaciteteve prodhuese.
Gjatë kësaj periudhe bëhen investime thelbësore në linja të reja teknologjike, duke ringjallur hapësirat e magazinimit, administratës dhe infrastrukturës, me standardet më inovative të kohës. Investimi i përgjithshëm tejkalon 15 milionë EUR.
Sot, Premium Tobacco Group është e kompletuar me staf profesional, vendas dhe ndërkombëtar dhe ka përmbyllur me sukses fazën e pare, gjë që ka mundësuar të jetë aktive në tregun e brendshëm duke sjellë në treg cigaret Premium red dhe Premium blue.

Faza e dytë e planifikimit është investimi në teknologjinë e paketimit dhe të punimit me linjat teknologjike për: Slim dhe Superslim si dhe me Nano Pack. Njëherit planifikohet edhe investimi në kapacitetet përpunuese të fletëve të duhanit, më konkretisht në teknologjinë Soft Dry e cila sot paraqet standardin e domosdoshëm në tregun botëror të duhaneve.

Së bashku me institucionet e Kosovës jemi në finalizimin e projektit për ringjalljen e kultivimit të duhanit në menyrë që në vitet në vijim ti rikthejmë epitetin e merituar kësaj industrie në Anamoravë dhe në Rrafshin e Dukagjinit.

Brendet Tona

CDO GJETHE KA SHIJE TË VECANTË

PREMIUM RED

INTERNATIONAL

PREMIUM BLUE

INTERNATIONAL

PREMIUM RED

INTERNATIONAL

PREMIUM BLUE

INTERNATIONAL

MC CROFT

Ekipi Jonë

Gazmend Abrashi

Gazmend Abrashi

CEO Founder

Exclusive Group

Arsim Blaku

Arsim Blaku

Drejtor Ekzekutiv

McCroft Tobacco

Shkelzen Bashota

Shkelzen Bashota

Menagjer Operativ

McCroft Tobacco

Lirim Shulina

Lirim Shulina

CFO

Exclusive Group